Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kijk hier naar het verhaal van Jona

Luister naar een fragment

van het verhaal van Elia

De kracht van verhalen

Al heel jong heb ik de kracht van verhalen leren kennen. De verhalen van de Bijbel zijn me met de paplepel ingegoten. Goede verhalen zijn steeds weer nieuw, bieden herkenning en roepen je tegelijkertijd weg uit jezelf, uit je vanzelfsprekende manier van kijken.


Dan moeten ze wel goed verteld worden. Ik vertel graag in de ik-vorm. Als je een verhaal hoort uit de mond van een van de personages en het ziet door zijn of haar ogen, komt het heel dichtbij. De verhalen die ik vertel, zijn meestal eigen werk of eigen bewerkingen. Doordat ik me de verhalen eigen heb gemaakt, kan de luisteraar zich hen ook eigen maken.


Doorheen mijn werkzame leven - zoals de Vlamingen zo mooi zeggen - heb ik de kunst van het verhalen vertellen ontwikkeld. Na een loopbaan in de journalistiek ben ik in 2006 gaan werken bij Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. In mijn werk als adviseur identiteit werk ik ook graag met verhalen: de persoonlijke verhalen van mensen in het onderwijs en het verhaal van de christelijke traditie maken samen het verhaal van de school - dat probeer ik naar boven te halen.


Scholen die lid zijn van Verus, ben ik graag via Verus van dienst.